Приеха бюджета за култура за догодина

Приеха бюджета за култура за догодина | StandartNews.com

София. Народните представители приеха бюджета на Министерството на културата за 2014 г. Той ще е в размер на 120 739 600 лв.

13 662 000 лв. са определени за опазване на движимото и недвижимото културно наследство, за създаване и популяризиране на съвременно изкуство в страната и чужбина и достъп до качествено художествено образование се предвиждат 102 300 900 лв., съобщава "Фокус".

4 776 700 лв. ще отидат за бюджетна програма „Администрация".

Предложението на депутати от ГЕРБ за увеличение на бюджета на Министерството на културата с 12 млн. лв. не бе прието от мнозинството в парламента.

По-рано днес миистърът на културата Петър Стоянович настоя да има условия, които да стимулират дарителите в България. Той проведе среща в Шумен с представители на местената власт и на културните институти.

Законът за дарителите трябва да направи лесен механизмът желаещите да даряват да могат да сторят това и същевременно всичко да е максимално прозрачно, уточни той. „Това е нещо, на което аз ще държа и този закон ще бъде под директното ми наблюдение", каза още Стоянович

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай