Президентът ще наложи вето на антикорупционния закон

Президентът ще наложи вето на антикорупционния закон | StandartNews.com

Президентът Румен Радев ще наложи вето на антикорупционния закон. Отхвърленото вчера вето върху мораториума за нови лекарства пък е цинично и отнема последната надежда, смята държавният глава.

Въпросът за новите изтребители ще се обсъжда на предстоящия КСНС.

Радев използва тежки думи срещу мнозинството заради вчерашното му решение да отхвърли ветото за новите терапии, върху които се налага 12-месечен мораториум.

"Вчера се посегна на последното - на надеждата, и то нямаше да бъде толкова цинично и брутално, ако предния ден, в рамките на заседание на МС, в рамките на около час, на масата се извадиха едни 740 млн. и се хвърлиха и изчезнаха по критерии и механизми, които са неясни", коментира пред медиите Румен Радев.

Той допълни, че става въпрос основно за пътища и макар че са важни проекти, заключи: "Едни фирми ще стават по-богати, а други хора ще стават още по-бедни и болни. Аз се надявам и управляващите, и българският парламент да си дават ясна сметка какво се случи през последните два дни. Те са на път да загубят своя човешки облик, защото българите някак си свикнахме да ни се отнемат всички неща, касаещи нашето достойно съществуване в течение на годините – и заплати, и пенсии, и социални права. Но вчера се посегна на последното – на надеждата", разгневи се държавният глава.

Президентът бе категоричен, че за него има нарушени права, записани в Конституцията. "И истински вярвам, че нашите конституционни съдии ще постъпят по съвест, а не под натиск".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай