Президентът призова Путин към откровен диалог за двустранните отношения

Радев го покани да дойде в София

Президентът призова Путин към откровен диалог за двустранните отношения | StandartNews.com

Очаквам да направим стратегически преглед в нашите двустранни отношения, заяви българският президент Румен Радев в началото на срещата си с президента на Руската федерация Владимир Путин в Сочи. Ще се радвам на един откровен и задълбочен диалог, който да даде импулс на нашите правителства да работят в тази посока, заяви Радев.

България и Русия трябва да бъдат открити и откровени една към друга, заяви той.

В началото на разговорите Радев поздрави Путин за встъпването му в длъжност и заяви, че целта на неговата визита е възстановяване на политическия диалог на най-високо ниво между двете страни. Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на чисто политически и икономически интереси, а на дълбоките, исторически, културни и духовни връзки между нашите народи. Това прави и нашите отношения по-лесни, но в същото време ни задължават да поставяме откровено всички теми, каза Радев.

Преди началото на разговорите между двамата президенти, Владимир Путин заяви, че след няколко дни има удоволствието да приеме и премиера на България.

Радев  също така съобщи, че е поканил руския държавен глава Владимир Путин в България през тази година. „Иска ми се да възобновя своята покана към президента Путин да посети България през тази година, когато празнуваме 140-ата годишнина от освобождението на България, победата в Руско-турската война", заяви Радев пред журналистите след края на преговорите с руския президент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай