15:26 ч.

21.06.13

1 мин.

3326

1

1
Преназначиха Писанчев за шеф на ДАНС
Снимка: Антон Чалъков

София. Владимир Писанчев е повторно назначен за временен шеф на ДАНС с решение на Министерски съвет от 20 юни 2013 г. Според документа, той поема „функциите на председател на Държавна агенция „Национална сигурност" до избирането на нов председател на агенцията".


На 19 юни Пламен Орешарски обяви, че са му необходими между 5 и 10 дни, за да представи нова кандидатура за шеф на ДАНС. Тогава премиерът съобщи, че се обсъждат кандидатури за председател на агенцията и една от тези кандидатури е сегашният изпълняващ длъжността Владимир Писанчев. 

Владимир Писанчев стана зам.-председател на ДАНС през април 2012 година, след като Иван Драшков подаде оставка. Преди три седмици шефът на агенцията Константин Казаков подаде молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му и от тогава Писанчев пое поста на и.д. председател.

След срещата си с вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник, Писанчев обяви, че е готов да поеме председателския пост в ДАНС за постоянно.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:45 · 22.06.2013
нали били обсъждали няколко кандидатури. що не изберат от тях. консултации дрън дрън....
да питат догана . той каквото нареди
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент