Премиерите на Литва и Нидерландия поздравиха Борисов

Премиерите на Литва и Нидерландия поздравиха Борисов  | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов получи телеграма от министър-председателя на Литва Алгирдас Буткевичюс, който го поздравява за сформирането на новото българско правителство и избирането му за премиер на Република България.

„Мога да Ви уверя, че правителството на Литва е готово да бъде Ваш надежден партньор и да работи в тясно сътрудничество с Вас и новото правителство за постигане на общите цели в полза на нашите държави", пише в писмото си Алгирдас Буткевичюс, цитиран от пресцентъра на Министерски съвет. Той заявява своето очакване за конструктивно сътрудничество за по-нататъшно засилване на приятелските взаимоотношения между двете страни.

Министър-председателят Борисов получи поздравления и от премиера на Кралство Нидерландия Марк Рюте.

„Винаги съм оценявал високо работните отношения, които имахме, и очаквам да ги надграждаме по време на вашия нов мандат. Убеден съм, че сърдечните отношения между нашите страни ще продължат да се развиват за благото и просперитета на нашите народи", пише в поздравителната си телеграма Марк Рюте. Премиерът на Нидерландия пожелава пълен успех на Бойко Борисов във важните задачи и предизвикателства, които предстоят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай