Премиерът обсъди миграционната криза с Джефри ван Орден

Премиерът обсъди миграционната криза с Джефри ван Орден | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е разговарял днес с евродепутата от групата на консерваторите в ЕП Джефри ван Орден. Това съобщиха от правителствена информационна служба. И уточниха, че двамата са обсъдили миграционната криза и необходимостта от предприемане на единни, общоевропейски действия за преодоляване на проблемите.

Министър-председателят запозна британския евродепутат с мерките, които българското правителство и служби изпълняват по осигуряване на сигурността на границите. Премиерът подчерта важността на европейската солидарност при разрешаването на кризата.

„Тази солидарност е не само помощ, но и оценка за усилията, които се полагат за охрана на границите на Европейския съюз", отбеляза Борисов. Той допълни, че част от подкрепата са и средствата, които страната ни получава, в размер на 160 млн. евро, които ще бъдат използвани за допълнително осигуряване на необходимата техника и ресурси за охрана на границите.

Стандарт Нюз припомня, че Борисов е във Виена, където ще присъства на среща на върха, посветена на миграцията по балканския маршрут. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай