Предизборното преселение започна

Предизборното преселение започна | StandartNews.com

Месеци преди местните избори тази година, вече започна и масовата смяна на адресни регистрации. Въпреки сериозния демографски срив, Монтана привлича нови заселници. Само за последните два месеца в малките населени места на общината са се регистрирали по настоящ адрес 653 души или това са две средно големи села в Северозапада, установи Нова ТВ.

В село Сумер живеят близо 90 души. Оказа се, че възрастни хора са приютили в дома си 10 жени, мъже и две деца. Александра Димитрова обаче заяви, че при нея живеят 8 души, но не можа да си спомни имената на всички тях. По закон, Александра трябва да осигури по 12 квадрата на всеки новодомец. "Във всяка стая имаме по две легла. Имаме четири стаи. Ние сме още повече, но момчетата ще спят в едната стая, а момичетата в другата", заяви тя.

"20 души дойдоха тук под строй и се регистрираха, на 15 април съм регистрирал осем души, от които четири са на един адрес, а другите четири са на друг", разказа кметът на селото Любомир Манов.

Ако кметските избори са на 25 октомври всички тези 10 мъже и жени ще имат шест месеца уседналост в селото. Това ще означава, че те ще могат да гласуват там за кмет. 

Масово регистриране по настоящ адрес има и в село Крапчене - над 150 души при постоянно живеещи 240. В Липен при 260 души население новорегистрираните са над 70. Близо 70 са и желаещите да живеят в село Вирове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай