ПРАВО В ОЧИТЕ! Боил Банов: Мнението на Карима Дели за клипа е некомпетентно

ПРАВО В ОЧИТЕ! Боил Банов: Мнението на Карима Дели за клипа е некомпетентно | StandartNews.com

Коментарът на френската евродепутатка Карима Дели за клипа на българското европредседателство не е компетентен, смята министърът на културата Боил Банов. В интервю за Би Ти Ви той заяви, че е нелепо да се говори за сексистки намек в рекламното видео на страната.

В петък евродепутатът от групата на "Зелените" Дели поиска свалянето на клипа заради една от откриващите фрази в него - че в България "понякога "не" може да значи "да". Авторите на клипа визират прословутия навик на "обратно кимане", характерен за България, но на запад тя се асоциира със сексуалния тормоз, в момента на фокус чрез кампанията #Me too. "Не" значи "не" е един от нейните девизи.

"Противно на това, което се твърди в официалния клип на Съвета на ЕС, чието председателство България поема този месец: "не" никога не означава "да". Основно правило за съгласието и уважението към жените. Настоявам клипът да бъде свален", написа Дели в "Туитър".

"Бих приел тези критики, ако след като слязат от влака той я хване за косата и я засили към всички тия красоти, за да ги гледа и тя вече, ще не ще, започва да ги възприема", заяви министърът на културата. "Не знам как да се изразя, некомпетентно е това мнение."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай