ПРАВО НА ОТГОВОР: "Атака" не участва в задкулисни договорки

ПРАВО НА ОТГОВОР:  "Атака" не участва в задкулисни договорки | StandartNews.com

Заглавието "ГЕРБ приключи с Волен за 7 мин" във в. "Стандарт" от неделя 19.10.2014 г. е манипулативно, дезинформиращо и показва пълна липса на професионализъм. Всеки обективен журналист, който беше в НС в събота, 18.10.2014 г., към 13,00 часа ще потвърди, че консултации между ГЕРБ и Сидеров изобщо не са започвали, за да се стигне до "ГЕРБ приключи с Волен за 7 мин". Напротив - Сидеров кристално ясно заяви още на 15.10.2014 г. пред Президентството пред всички български медии, че в задкулисни договорки няма да участва и би разговарял с Плевнелиев и Борисов или контактните им групи само и единствено ако срещите са открити за журналисти. Представителите на ГЕРБ - Цачева, Стоянова и Бъчварова, отказаха официално това и Сидеров и народните представители от АТАКА не се качиха в зала "Запад", за да провеждат тайни разговори, а дадоха пресконференция в НС по същото време.

Очевидно целта на вестник "Стандарт" е да представи Борисов пред читателите си като победител в нещо, в което той дори не е участвал - консултациите с парламентарно представените партии. Доказателство за това е, че е цитиран Фейсбук профилът на председателя на ГЕРБ, но пък официалната позиция на АТАКА и Сидеров, която бе разпространена от пресцентъра на партията почти седмица по-рано, дори не е спомената. А тя гласи следното: "ПП АТАКА настоява консултациите на ПП ГЕРБ с партиите да бъдат отворени за журналисти и телевизиите, които искат да ги излъчат на живо, да имат тази възможност. Разговорите между представителите на партиите трябва да бъдат изцяло прозрачни, за да не остава българското общество с усещането за задкулисни договорки и сделки по отношение на предстоящото управление на страната".

Също така на страниците на "Стандарт" не сте отразили дори малка част от изказването на Сидеров от НС, което касае приоритетите за страната ни по най-наболелите проблеми за обществото, за сметка на обилно цитираните изказвания на трите дами от ГЕРБ. Само за информация Сидеров заяви, че ГЕРБ се борят за продължаване на колониалното робство на България. Подчерта, че "най-голямата политическа сила" са длъжни да кажат кои са първите им едно, две, три, четири, пет неща, които биха направили законодателно. "Аз чух за две - саниране на жилищата и закон за висшето образование. Ние от АТАКА сме категорично единодушни, че това не са най-важните въпроси за България. Най-важните са минималните заплати, пенсии, доходите, работа, изгонване на енергийните вампири, хищници - ЧЕЗ, ЕVN, ЕНЕРГО-ПРО, връщане на златните концесии в български ръце, отваряне на предприятия, истински инвестиции от там, където се предлагат - например Китай, Русия. Не от Брюксел - Брюксел инвестиции не предлага, от там предлагат само колонизатори, които да смучат печалба от България. Всичко това е наше дълбоко програмно убеждение. Ние няма сега да си сверяваме програмите, сякаш вчера сме паднали с дъжда и сега "дайте да видим кой какви програми има". Ами те са ясни програмите, нали ходихме на избори. Ние вече два пъти се явяваме на избори с тази програма. Сега тепърва ли ще я узнават г-ца Стоянова, Цачева и Бъчварова. Те я знаят, заяви Волен Сидеров.

Ние от АТАКА вярваме, че всичко, което касае управлението на България, трябва да се дебатира пред медиите и обществото. Вие, госпожо Бозукова, в качеството си на главен редактор на един от водещите ежедневници, би трябвало да настоявате за същото. Обратното би означавало, че подкрепяте задкулисни договорки и сделки, дори и по-лошо, че участвате в тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай