"Позитано" разпуска БСП-Пазарджик заради АБВ

Лидерът на АБВ Георги Първанов е готов да даде награда, ако някой му посочи кандидат на партията му за кмет, подкрепен от БСП

"Позитано" разпуска БСП-Пазарджик заради АБВ | StandartNews.com

Безпрецедентно решение на "Позитано" 20 за своеобразно разпускане на местната структура на БСП в Пазарджик 50 дни преди изборите буквално взриви днес редиците на червените в страната. Социалистите разбрали за решението на Изпълнителното бюро от партийния вестник "Дума". Както и че на пленум в петък ще се гласува да се "прекрати мандатът на общинския съвет на партията в Пазарджик заради лошото й организационно-политическо състояние и номинацията за кмет на областния управител от АБВ Трендафил Величков".

Информацията от "Позитано" 20 гласи, че в Пазарджик ще се подготвят "пълен цикъл отчети и избори в срок до 6 месеца". Специален щаб от 5 души начело със зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов ще следят изкъсо структурата. "Това е гавра с другарите от Пазарджик! АБВ ще им даде шанс да имат за кого да гласуват", заяви днес пред "Стандарт" Величков. "Обявил съм награда за журналист или за някой от "Позитано" 20, ако намерят община в страната, където БСП е подкрепила кандидат за кмет на АБВ", реагира по-късно и лидерът на АБВ Георги Първанов. Призът за своеобразната "партийна малинка" на БСП е заради факта, че от 130 общини в 35 АБВ е в коалиция с подкрепа за кандидат-кмет, излъчен от БСП, коментираха още от АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай