Повреден заключващ механизъм е причината за проблема с "Фалкона"

Повреден заключващ механизъм е причината за проблема с "Фалкона" | StandartNews.com

Повреден заключващ механизъм на носовия колесник е причината за принудителното кацане на правителствения самолет "Фалкон", преди два дни във Варна. Това установиха инженерите от Авиоотряд 28, след като вчера извършиха необходимите проверки и тестове на самолета. Заключението на експертите е, че най-вероятно повредата е станала във въздуха в момента на прибиране на колесника, информират от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

От Авиоотряд 28 вече са информирали швейцарската компания и завода производител, която има договор за поддръжка и обслужване на самолета. Предстои правителственият "Фалкон" да бъде ремонтиран и след извършването на всички необходими тестове да бъде пуснат в експлоатация.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще запознае министър-председателя със състоянието на самолета, както и ще бъде направена техническа и финансова оценка за използването му при изпълнение на държавни задачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай