Повече съборяни очакват на Бузлуджа

Повече съборяни очакват на Бузлуджа | StandartNews.com

Стара Загора. Много повече социалисти и симпатизанти на лявата идея в сравнение с миналата година очакват домакините на традиционния събор на Бузлуджа, посветен на 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България, в събота.

„Над 2500 души са заявили участие само от Старозагорска област, което е два пъти повече от миналата година", посочи областният шеф на БСП Васил Самарски на работна среща с председателите на общинските партийни съвети и обединения от областта. Те обсъждаха подготовката и организация на „червения" събор на място, на емблематичната Историческа поляна под върха, която очаква съборяните. Посланието, което обединява участниците в тазгодишния събор е „Силна БСП - единна левица".

Тържествата за рождения ден на социалистическото движение у нас ще започнат още в петък вечер. Пред Паметника на свободата на Шипка, чиято 80-годишнина ще честваме тази година, ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите при героичните боеве на легендарния връх Шипка по време на Руско-турската освободителна война.

Преди началото на партийния събор в събота сутринта ръководството на БСП ще се поклони и пред паметника на Хаджи Димитър и неговата чета, положили костите за свободата на България на Бузлуджа, както и пред барелефа на основоположниците на партията.

Фото – Областен съвет на БСП – Стара Загора

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай