Посрещаха Румен Радев на парадния вход на "Дондуков" 2 (НА ЖИВО)

Новият държавен глава и вицепрезидентът Илияна Йотова ще влязат официално в президенството

Посрещаха Румен Радев на парадния вход на "Дондуков" 2 (НА ЖИВО) | StandartNews.com

Новият държавен глава Румен Радев, първата дама Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова ще влязат официално през парадния вход на "Дондуков" 2 до минути. Там ще ги посрещнат президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова. 

Румен Радев бе посрещнат на "Дондуков" 2 с аплодисменти от събралите се хора. Те скандират името му и му ръкопляскат. 

На вратата Росен Плевнелиев и Маргарита Попова посрещнаха Румен Радев, Десислава Радева и Илияна Йотова. 

В Гербова зала бяха направени общи протоколни сминки на Румен Радев и Илияна Йотова с предшествениците им Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. 

В 12.30 ч започнаха двустранните срещи между Радев и Плевнелиев и Попова и Йотова. Румен Радев и Росен Плевнелиев разговарят на четири очи в т.нар. Зелена зала на "Дондуков" 2. В същото време вицепрезидентите Илияна Йотова и Маргарита Попова разговарят в кабинета на вицепрезидента. Екипът на Маргарита Попова поднесе красива кошница с цветя на Илияна Йотова. 

Първата дама ще ги изчака в Червената зала, а след това заедно ще изпратят Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. 

Докато президентите и вицепрезидентите разговарят в залите на "Дондуков" 2, старият екип на Президенството си направи финална снимка в Гербовата зала. Хората на Росен Плевнелиев се подредиха и направиха няколко кадъра за снимка.

В същото време обаче в Гербова зала след протоколните снимки се видя и част от новия екип на президенството. Най-верните хора на Румен Радев по време на кампанията му, са в залата днес. Това са журналистът Иво Христов, който се очаква да стане началник на кабинета на новия президент, полковник Димитър Стоянов - най-вероятния главен секретар на президента, проф. Емилия Друмева, която се очаква да оглави правния отдел. Елена Йончева пък ще бъде най-вероятният медиен съветник на Радев. В екипа е и Деница Златева, бивш депутат от БСП, която се очаква да отговаря за европейските средства на "Дондуков" 2.

Точно в 13 ч новият президент Румен Радев и новия вицепрезидент Илияна Йотова изпратиха Росен Плевнелиев и Маргарита Попова през централния вход на "Дондуков" 2. 

Росен Плевнелиев помаха на хората и се качи в колата си. След него и Маргарита Попова напусна "Дондуков" 2. Тя напусна плодаща под аплодисментите на събралите се хора. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай