Пореден трус в реформаторските редици

Пореден трус в реформаторските редици | StandartNews.com

Поредна драма разтресе при реформаторите. Единията съпредседател на парламентарната група Радан Кънев успя да измести другия - Найден Зеленогорски и прочете всъпителната декларация с приоритетите за новия политически сезон от парламентарната трибуна. В нея той обяви, че говори от името на опозиционно настроените депутати и отново се нахвърли с критики срещу ГЕРБ и правителството.

Това предизвика ответен удар. Другата група в РБ, подкрепяща управлението, се възмути от лидера на ДСБ и излезе със своите приоритети и тези.
"Ние, от мнозинството в парламентарната група, не заставаме зад декларацията, прочетена от Радан Кънев", категоричен бе секретарят на ПГ на РБ Димитър Делчев. Той посочи, че приоритетите на РБ за новия сезон са борбата с корупцията, образователната и здравната реформи, подобряването на икономическата среда, мерките за гарантиране на ефективната отбрана и сигурността.

"Няма нужда да си правим номерца кой да излезе на трибуната, Радан Кънев искаше да изрази мислите си, но по-голямата част от РБ смятаме, че това правителство прави стъпки за реформиране на сферите образование, здравеопазване, икономика, отбраната и другите важни сектори", добави той.

Истината обаче е, че декларацията отново е довела до трус между партньорите. Вчера на заседание на ПГ двете страни представили свой проект. В процеса на обсъждане било решено да бъде прочетена обща и дори уточнен текстът. Акцент в него е била позицията, че не одобряват заиграването с Турция, защото не е в национален интерес. В 8 тази сутрин депутатите получи есемес от Найден Зеленогорски, че ДБГ отказва да подкрепи този вариант, защото има различна позиция. В отговор Кънев дори изострил декларацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай