Попова: Децата ми нямат милиони

Попова: Децата ми нямат милиони | StandartNews.com

"Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони! Хубаво е да се знае за чистота на информацията. Не мога да кажа нищо, не ме интересува работота на синдиците на КТБ, не ме интересува кой какви влогове има, знам какви са влоговете на моето семейство, какви са възможностите на моето семейство. Влогове в милиони нито дъщеря ми, нито синът ми имат". Това заяви в извънредно включване по bTV вицепрезидентът Маргарита Попова. Реакцията й дойде по повод на твръдение на адвоката на фалиралия банкер Цветан Василев - Константин Симеонов, че обявените списъци на синдиците за депозитите и влоговете са манипулирани и там не фигурилали роднините на вицепрезидента.

Председателят на временната парламентарна комисия за КТБ Десислава Атанасова обаче препоръча на Симеонов "да се говори с факти, а не да се подхвърлят едни твърдения - нещо, станало практика през последните години". Радвам се, че НАП се самосезира за депозитите в КТБ. Нашата задача беше да разберем как е функционирала тази банка, дали е била източвала и дали е действала законно или като пирамида. В последствие установихме, че е действала като пирамида", каза Атанасова.

Както вече стана ясно, публикуваните списъци от синдиците на КТБ са допуснати грешки по депозитите на някои политически партии. "Мисля че във всяка работа може да се допусне техническа грешка, тук обаче и интересът е огромен", отбеляза Атанасова. И допълни:"Не мога да кажа дали са били манипулирани списъците със синдиците в КТБ, мога да коментирам структурата на банката". "Ние сме позволили на синдиците на Фонда за гарантиране на влоговете да бъдат осветлени всички, които са имали депозити, кредити - при преференциални условия", припомни Атанасова. "Радвам се, че НАП се самосезира за депозитите в КТБ, в обществото беше тиражирано, че това е банка на политическата класа, но в крайна сметка се оказа, че политиците са много малко. „Допускам, че може от интерес на представляващия Цветан Василев да се говорят такива неща", заключи Атанасова. Както вече стана ясно, на 24 февруари Василев ще бъде разпитан във Висшия съд в Белград. Това посочва говорителка на съда, в отговора на въпрос на Ели Юрукова, зададен специално за БНТ. Говорителката Таня Коленшич подробно описва процедурата по екстрадирането на българския гражданин. В заключение тя уточнява, че каквото и да постанови съдът, окончателното решение ще бъде взето от министъра на правосъдието на Сърбия, предаде БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай