Плевнелиев с обръщение в НС, връчва мандат на БСП

Плевнелиев с обръщение в НС, връчва мандат на БСП | StandartNews.com

Трима министри участват в парламентарния контрол 

София. Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение в Народното събрание. Това ще стане днес в 11.00 ч.

В 13.00 ч. пък на „Дондуков" 2 държавният глава ще връчи проучвателен мандат на втората по численост парламентарно представена политическа сила „Коалиция за България".

ГЕРБ в лицето на лидера й Бойко Борисов върна проучвателния мандат за съставяне на правителство вчера. Няколко часа по-рано парламентът гласува оставката на кабинета „Орешарски". В 12.15 ч. за оставката на кабинета се регистрираха 196 народни представители в НС. 180 от тях гласуваха „за", против бяха 8 и 8 се въздържаха.

Трима министри в оставка ще участват в парламентарния контрол. Министърът на образованието и науката в оставка Анелия Клисарова ще отговори на въпрос за неизплатени разходи за транспорт през първото полугодие за пътуващите учители в община Главница. Министърът на земеделието и храните в оставка Димитър Греков ще отговори на едно питане относно политиката по осъществяване на дейностите по Държавната профилактична програма и Програмите за надзор и ликвидиране на болестите по животните и двойния стандарт при провеждане на пролетните прегледи на пчелните семейства. Министърът на отбраната в оставка Ангел Найденов ще отговори на въпрос за поемане на председателството на Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва (CIOR) от Република България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай