Плащат 630 хил. лв. за парно и вода на депутатите

Плащат 630 хил. лв. за парно и вода на депутатите | StandartNews.com

630 000 лв. струва парното и водата на депутатите за една година, става ясно от откритите от главния секретар на Народното събрание процедури по избор на доставчик на доставка на топлоенергия и водоснабдителни и канализационни услуги за нуждите на имотите на парламента.

Процедурите ще се осъществят чрез пряко договаряне, тъй като доставчиците на услугите се явяват монополисти.

От заданието на обществената поръчка за доставка на топлоенергия става ясно още, че НС ще плати до 950 000 лв. (1 140 000 лв., с ДДС) за "топлото" на депутатите в сградите на пл. "Народно събрание" и на пл. "Княз Александър I", пише БГНЕС.

В сметката влизат и 164 ведомствени апартамента, които депутатите от страната ползват за живеене в рамките на мандата си. Жилищата са в кварталите "Изток", "Лагера", "Красно село", "Витоша", "Подуяне", "Мотописта", "Овча купел", "Люлин" и центъра. За целта НС ще сключи договор с "Топлофикация-София" за срок от две години.

Става ясно още, че НС ще плати до 100 000 лв. (120 000 лв., с ДДС). Освен за водата на сградите на парламента в София, в сметката влиза сметката за вода и за почивната станция на НС във Велинград. За целта НС ще сключи договори със "Софийска вода" и "ВКТВ"-Велинград за срок от две години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай