ПФ искат отмяна на поправката, под която се е подписали Карастоянова

ПФ искат отмяна на поправката, под която се е подписали Карастоянова | StandartNews.com

Внесохме законопроект, с който да отменим поправката в закона, под която са се подписали Полина Карастоянова и подведените от нея. Това заяви Валери Симеоново, председател на ПП НФСБ и на ПГ на „Патриотичен фронт" пред Нова телевизия.

Във връзка с изключването на депутата, от гражданската квота на ПП НФСБ, Полина Карастоянова, от парламентарната група, Валери Симеонов заяви, че това не е първият случай, в който представител не спазва програмата на партията. „В случая се нарушава основна позиция и приоритет за борбата срещу монополите и картелите в защита на дребния бизнес, едноличен търговец и т.н. Карастоянова заема позиция и на първо място не е уведомила никого от НФСБ", обясни той. „Това е основната причина, поради която на 27-ми ноември Националният изпълнителен комитет взе решение да свали политическо доверие от нея и да я извади от групата на НФСБ в „Патриотичният фронт", като предложи на ВМРО също да бъде изключена от групата като депутат", поясни Валери Симеонов, като се обоснова, че действията ѝ са нарушение на правилника на групата. По думите му, нейното тежкото морално провинение е, че нито той е бил уведомен, нито колегите му от НФСБ. „В петък следобед, малко преди края на работното време, предлага законопроект, който е входиран в деловодството на Народното събрание, на няколко човека от ВМРО. Те не са подготвени, подписват се", уточни той, като добави, че става въпрос за подвеждане. Валери Симеоново обясни, че текстът, който тя предлага е лобистки, насочен към защита на интересите на големите картели. „Хората ще започнат да крият, ще започнат да работят нощем", даде пример Симеонов. По думите му, това е загубена битка, още преди да бъде започната.

„Важната новина от вчера е, че НФСБ внесохме законопроект, с който да отменим тази поправка в закона, под която са се подписали Карастоянова и другите, които са били подведени", добави председателят на НФСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай