Петров: Полицаят няма какво да губи в момента

Петров: Полицаят няма какво да губи в момента | StandartNews.com

София. „Полицаят няма какво да губи в момента,той не чувства, че има престижна професия, хората не изпитват уважение към полицията. Аз съм сигурен, че по веригата има отчитане и нагоре". Това заяви Росен Петров от „Български демократичен център" в сутрепния блок на Нова тв по повод скандалния случай с подкуп, взет от полицай.

Депутатът бе категоричен, че МВР трябва да се изчисти из корен.

„Ако полицаите усетят натиск няма да взимат рушвети", каза Петров и увери, че е нужна спешна реформа в МВР.

Трябва да има инструкция на МВР, в която да се опише как точно се спира кола на пътя. "Във всяка полицейска кола може да се монтира камера", коментира още Петров.

"Не трябва да смятаме, че сегашният вътрешен министър е виновен за всички проблеми, които 50 000 души персонал могат да създадат във времето или са създали до момента, но не е логично навсякъде да се раздадат камери", каза от своя страна депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров- Ревизоро.

Димитров изтъкна, че по време на изборите е спрян от служител на Пътна полиция. „Или 20 лева ще ми дадеш или фиш или акт". Казах, че пари няма да дам и, че няма да се призная за виновен за нещо, което не съм извършил. Имаше трима свидетели. Съставиха ми акт, на който аз написах отдолу „Акт ще платя, но рушвети няма да давам", обясни той. „Това беше служебно пътуване с кола на Министерски съвет", добави Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай