Петков: Случаят "Бисеров" е удар по държавността

Петков: Случаят "Бисеров" е удар по държавността  | StandartNews.com

София. Случаят с Христо Бисеров е много показателен за състоянието ни. Ударът по държавата и държавността е безспорен. Това каза бившият вътрешен министър и председател на БСП-Плевен Румен Петков пред Нова телевизия.

"В момента, в който стана ясно, че се завежда досъдебно производство срещу господин Бисеров, започнаха едни анализи защо сега. Нали 23 години това чакаме? Но в момента, в който това започва, започваме „ама защо сега, защо срещу него" и започват едни връзки - енергетиката, ядрената енергетика, волтаиците, „Булгаргаз", това са нелепи връзки, това е просто несериозно", подчерта Петков.

"Безспорно е, че при получаването на сигнала прокуратурата започва своите ефективни действия. Безспорно е, че ДАНС при получаването на сигнала информира прокуратурата. И аз мисля, че това трябва да бъде приветствано и че ние, като държава, трябва да кажем - да, това е тежък удар по българската държавност, да това е задълбочаване на съмненията за корупционни практики в българския политически елит, но ние сме свидетели на акт на прокуратурата и на политически акт, който отстранява при съмнение, защото, мисля нямаме противоречие в това, че човек е невинен до доказване на противното", категоричен бе бившият вътрешем министър.

По думите му независимо от политическата тежест – "20 години в политиката и то човек с авторитет, сигурно с влияние, без всякакво колебание той се оттегли от политиката"."

Как точно технологично е станало това, не искам да гадая, защото сега всеки се прави на компетентен – еди-кой си ходил в Сараите, пък другия не ходел, пък третият бил извикан... Но това са две безспорни неща, които ние като общество трябва да видим със самочувствие, че независимо от сана, независимо от авторитета и влиянието институционално и политически въпросът беше решен за часове", каза Петков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай