Петър Стоянов: Винаги гласувам за СДС

Петър Стоянов: Винаги гласувам за СДС | StandartNews.com

Имаме още време за размисъл. Винаги досега съм гласувал, винаги за СДС или формацията, в която е СДС. Аз съм лесно предвидим на изборите, от мен не може да очаквате изненади. Това заяви в предаването „Здравей, България" Петър Стоянов, президент от 1997–2002 г.

„Кампанията, с която спечелих изборите, няма почти нищо общо с днешната кампания. Това не е упрек. Времето беше съвсем различно – време на идеи, на ценности", допълни Стоянов.

Той припомни, че тогава дебатът е бил „за" или „против" членството на България в НАТО и ЕС, нещо, което никой днес не коментира. „Техният дебат вече е по-делничен", коментира Стоянов.

"Президентът Плевнелиев беше избран, когато партия ГЕРБ вече беше във властта, имаше абсолютно мнозинство и беше фаворит на българската политическа сцена. Следващият президент, ако е от ГЕРБ, трябва да знае, че е избран от партията фаворит. При мен беше обратно – аз първо спечелих изборите и върнах надеждата на седесарите, че след президентските може да спечелим и парламентарните избори. Аз имах друго самочувствие – на човек, който е помогнал на своята партия да дойде на власт. От тази гледна точка се чувствах доста по-свободен", заяви Петър Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай