ПЕС поздрави БСП за успеха

ПЕС поздрави БСП за успеха | StandartNews.com

Партията на европейските социалисти е поздравила БСП за силния резултат, постигнат на предсрочните парламентарни избори на 26 март. БСП, начело с лидера й Корнелия Нинова, зае второто място на вота с 955 490 гласа, съответно 27,2%.

"Спечелването на ​80 от 240 места ​в НС ​е сериозен успех за БСП и за ПЕС. То е резултат от ясното желание на българите за повече социална справедливост​", се казва в съобщението на ПЕС.

Според лидера на ПЕС и бивш български премиер Сергей Станишев избиратели​те в България се​ доверява​т на БСП като единствената истинска алтернатива вляво.

"Да бъдеш гласа на почти 1 милион души предполага голяма отговорност и БСП ще трябва да бъде ключов играч през следващия важен за бъдещето на България и на ЕС период, когато европейските теми и наближаващото председателство на ЕС ще заемат водещо място в дневния ред на страната", посочва Станишев.

Той допълва, че това е възможност за социалистите в България да работят за по-единна, по-социална Европа, за повече солидарност и социална справедливост -​ ​неща, които десните в Европа не са успели да постигнат до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай