Пеевски: Всеки ли си измива ръцете с мен?!

Пеевски: Всеки ли си измива ръцете с мен?! | StandartNews.com

София. Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов обяви днес, че получавал натиск от депутата от ДПС Делян Пеевски по определени дела и намекна за връзка между него и главния прокурор Сотир Цацаров.

Пенгезов заяви, че основен интерес от трети лица имало към дела срещу бившия ДПС депутат Митхат Табаков, за който "би било добре той да бъде оправдан". Ако това не станело, му било изяснено, че "втори мандат ще види през крив макарон".

Пенгезов посочи още, че Делян Пеевски не му се обаждал лично, а му пращал "съветите си" предимно през адвокати. Генералът допълни и, че е получил известие и за това, че било неправилно решението по делото на Октай Енимехмедов.

По този повод "ПИК" потърси депутата от ДПС и кандидат за евродепутат Делян Пеевски за коментар. Публикуваме цялото му интервю.

Делян Пеевски, депутат от ДПС и кандидат за евродепутат от Движението

- Г-н Пеевски, притискал ли сте ген. Пенгезов по определени дела и по-точно по това за бившия вече депутат от ДПС Митхат Табаков?

- Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук-нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен?! Обвиненията на Пенгезов будят у мен съжаление и смях. Заявявам категорично, че никога и по никакъв повод не съм натискал това лице нито лично, нито чрез други хора, както то твърди. Пенгезов нито ме интесува, нито някога ме е интересувал, за да му обръщам такова внимание.

- Да, но обвиненията му към Вас са доста конкретни. Той казва, че сте го притискал чрез адвокати. Вярно ли е това?

- Защо се сети да ме набеждава точно в момента, в който е получил призовка и когато наши и чужди се занимават с неговата дейност? Искам да го попитам - нормално ли е един шеф на съд да общува с адвокати, каквито аз уж съм му изпращал да го изнудват? Кои са тези адвокати? Защо той си служи с анонимни клевети и набеждаване? Неговото поведение е типично за синдрома, който властва в момента в публичното пространство - всеки да си измива ръцете с Делян Пеевски. Ще ми отговори ли някой от моите критици и съдници каква е моята вина?! В това, че бях избран за началник на ДАНС и се отказах още на следващия ден доброволно ли? Или пък в това, че вестниците, които доскоро принадлежаха на моето семейство разобличаваха далаверите на кръга "Капитал" и президента Росен Плевнелиев. В това ли е моята историческа вина пред българският народ?! Ако е така, аз съм готов да изпия горчивата чаша, но няма да се откажа да водя битка с Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Веселин Пенгезов и подобните им и в бъдеще. Само, че вече ще го правя в ново качество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай