Павлова за Пловдив: Градът цъфти

Павлова за Пловдив: Градът цъфти  | StandartNews.com

„За първи път от много време имам възможност, когато идвам в Пловдив, да го разгледам. Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Тук може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда и искам да Ви уверя, че Пловдив ще получи още до 3 млн. лв. до края на тази година за такъв тип дейности". Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на възстановените пеещи фонтани в Пловдив.

През юни месец, когато очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж", ще отворим поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт, градска среда, обяви още министърът, цитирана от пресцентъра на МРРБ.

„Пеещите фонтани са място, оставило красиви спомени за миналите поколения. Надявам се такива да имат и бъдещите", каза тя.

„Радвайте се на новата придобивка, защото градът трябва да бъде още по-красив през 2019 г., когато ще бъде европейска столица на културата", заръча Павлова.

Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина бяха възстановени в рамките на проект „Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив", финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г. Неговата обща стойност е над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай