Павлова: Имаме уникална възможност за покажем културното си и историческо наследство

Павлова: Имаме уникална възможност за покажем културното си и историческо наследство | StandartNews.com

Основният фокус на приоритетите в 18-месечната програма на триото Естония-България-Австрия са икономическото развитие и растежът, сигурността и миграцията, социалната политика и борбата с неравенството, обяви министър Лиляна Павлова в интервю за "Фокс"

Бъдещето на Европейския съюз, бъдещето на кохезионна политика са важна тема за България. Перспективата на това е, че в България считаме, че е изключително важно, не само за бъдещата кохезионна политика, да продължи подкрепата за развитието на регионите, за изравняването на различията между регионите. Но, наистина, да осъществяваме подкрепа за икономическото и социално-образователното развитие на бъдещата Европа. Много важно е да отбележим, че именно по време на българското председателство ще започне дългоочакваният дебат за многогодишната финансова рамка след 2020 г., която е всъщност най-важната тема, продължи Павлова.

Първият вариант на програмата трябва да е готов до средата на месец юли, когато той ще бъде приет като платформа и основа за водене на големия обществен дебат. Павлова каза още, че определянето точно на 2018 от Европейския парламент като Година на европейското културно наследство ни дава уникалната възможност да се възползваме от предстоящите 12 месеца, за да представим своето материално и нематериално културно-историческо наследство пред ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай