Пътят от Варна до Златните с още една лента

Пътят от Варна до Златните с още една лента | StandartNews.com

Обмисля се разширяване на пътя Варна – Златни пясъци с още една лента, разкри министър Николай Нанков през журналисти, цитиран от "Фокус". 

Ремонт е трябвало да започне преди две седмици, но е отложен заради новата идея. Върху нея работят специалисти по кадастъра. "Процедурите са трудни, тъй като говорим за защитена местност. Подхождаме по-амбициозно и затова се забавихме, за да оценим с колегите от кадастъра дали може и как да разширим с още една лента платното", посочи министърът.

Николай Нанков заяви, че следи развитието на инфраструктурните проекти във Варна. "Вървят с напредък, проблемът е, че с нашето законодателство устройствените процедури и процедурите по обществени поръчки са в пъти по-времеемки от самото строителство. Общината се справя перфектно и към момента с тежките процедури по отчуждаване и строителни разрешения", заяви Нанков.

Ремонт на автомагистрала „Черно море" в посока Бургас и облекчаване на транзитния трафик в рамките на града чрез изграждането на пътното съоръжение край Игнатиево по автомагистрала „Хемус" са сред важните проекти за следващата година, отбеляза Нанков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай