Патриоти с повече евродепутати от ДПС

Патриоти с повече евродепутати от ДПС | StandartNews.com

Благоевград. Предизборната ни кампания за евроизборите стартира с амбицията да имаме поне толкова депутати, колкото и ДПС. Но ние ще се борим до последно да имаме повече. Това обявиха в петък в Благоевград лидерите на петте партии, които са част от патриотичния фронт.

"Тукашните управници се съобразяват и притесняват само от две неща - улицата и ако им издърпа ушите Европа. Затова представителството в Европарламента е битка за България. Големите казионни партии са верни на себе си и не ги е еня за нас", каза лидерът на ГОРД Слави Бинев. Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов бе категоричен, че е грозно който и да е политик да поставя своята партия над своята родина.

"Наскоро господин Станишев се изказа, че в ценностната му система на първо място са интересите на партията. И за господин Борисов ГЕРБ е над България, това важи и за една партия на етническия вот, и за една друга на лумпените и популизма. Голямата разделителна линия между нас и тях е, че ние искаме чрез властта да даваме, а те да взимат", заяви Симеонов.

Той бе категоричен, че патриотизмът гордо вдига глава и изявява основателните си претенции да влезе в политическия живот. От патриотичния фронт смятат, че реално нямат съперници на полето на патриотизма. Не може да им е конкурент един златен пръст, който на всичкото отгоре е и пакостлив и не бива нещата да зависят от него. Бинев подчерта, че амбициите на патриотите не са да управляват 7 мандата, а да бъдат коректив на всеки, който се самозабрави. За председател на предизборния щаб в Пиринския край бе избран лидерът на Национален идеал за единство Борис Ячев, който определи като основен конкурент в региона ДПС. След пресконференцията всички лидери на патриотичните организации поднесоха букети с цветя пред паметника на Майка България до младежкия дом в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай