Първи сигнал за търговия с гласове

Първи сигнал за търговия с гласове | StandartNews.com

София. Първият сигнал за търговия на гласове е бил подаден вчера в София. По него вече се работи, обяви вътрешният министър Йордан Бакалов пред Нова ТВ.

Той отказа обаче да даде повече подробности."Няма как да си сваля картите месеца преди изборите. Това не го искайте от мен, защото аз лично няма да го направя, защото, аз не знам колегите преди мен как са работили при провеждането на такива избори, но за мен е много важно предварителната подготовката. Говоря за оперативната работа, която трябва да извършим и да хванем точно подготовката, каза той.

"Най-важната ми задача е да гарантирам провеждането на честни избори. След тях ще се види за коя партия става въпрос", допълни той.

"Сигналите от 2009 година, хората от 2009 година, които са се занимавали с този вид дейност са ни известни, ясни, идентифицирани, така че общо-взето предварителната подготовка е важна", категоричен бе Бакалов.

По думите му в МВР няма данни да са разработвани протестиращикато поясни, че до него не е стигнало искане за проверка дали участващите в акцията ДАНСwithme са били платени.

Бакалов посочи, че все още не може да каже и колко е струвала охраната на протестите, продължили година и два месеца. Той допълни, че сметката се прави и вероятно другата седмица сумата ще е ясна.

"Рано ми е да кажа дали МВР е обслужвало задкулисието. Тези усещания идват по-късно, а аз както се казва, няма и два петъка служба", заяви Йордан Бакалов.

Той не скри, че към него вече "идват намеци в определена посока", но сам си взима решенията.

Според Бакалов новият закон за МВР не е доизпипан. "С него се създава двувластие, като политическо и професионално ръководство са отделно. Не съм намерил и финансова обосновка за закона", посочи Бакалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай