Първи депутат напуска групата на ББЦ

Първи депутат напуска групата на ББЦ | StandartNews.com

София. Още преди първото заседание на 43-тото Народно събрание и преди депутатите да са положили клетва, парламентарната група на "България без цензура" остава с един член по-малко. Това е Ана Баракова, избрана с преференция от Пловдив. Тринадесетата в листата на ББЦ измести втория в Пловдив - Дяко Дяков. Номерът на коалицията в бюлетината бе 13. 

В ефира на Нова ТВ Баракова заяви, че е била подложена на тормоз и натиск да се откаже от депутатското си място в полза на адвоката Дяков. "След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона", разказа учителката по биология.

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах", каза още Ана Баракова.

Тя показа и пратени SMS-и от свои колеги, в които пише: "Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне...". В друг SMS от секретарката на партията пише: "Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората..."

Ана Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означавало да се откаже от депутатското си място. Тя напуска ББЦ, но запазва депутатското си място, ставайки независим депутат.

В Нова ТВ заедно с Ана Баракова дойдоха и двама вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хаик Гарабедян. Монов заяви, че партията и Николай Бареков са финансирани от КТБ. Гарабедян от своя страна обясни, че е напуснал партията преди изборите, защото ценностите и принципите на ББЦ са били подменени от Бареков. "Злите езици говорят, че Николай Бареков отново е бил при Бойко Борисов и се е извинявал и му е целувал ръката", твърди Монов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай