Първанов: Ние сме коректив на управлението.

Първанов: Ние сме коректив на управлението. | StandartNews.com

"В целия този период и особено в последните седмици се утвърждаваме като своеобразен коректив на управлението. Поехме ангажимент като партньори в рамките на правителството", обясни председателят на ПП АБВ Георги Първанов на пресконференция на партията във връзка с края на политическия сезон.

"Те търпяха сериозно развитие, но не казвам позитивно. Всъщност всичко започна от позицията на АБВ в комисията, когато на четене в нея промените в Конституцията не минаха. Нашите народни представители възразиха. В диалога ние изявихме своята позиция. Допринесохме за редуцирането на някои от тези предложения", посочи Първанов.

"Чувам, че реформаторите имат намерението на второ четене да възпроизведат някои от тези искания, например за явно гласуване. Отдавна съм в политиката. Когато се решава кадрови въпрос пред очите на началника, нали си представяте как ще гласуват онези, чиято съдба е свързана с този, който е на върха на системата", добави още Първанов.

"Нашата позиция си остава на неприемане на онова, което се наложи на последната права. Крайно време е да се замислим върху тази политическа квота, върху това много тежко представителство. Дебатът за това трябва да започне още от сега и да се развие", каза председателят на АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай