Първанов може да се кандидатира за президент

Първанов може да се кандидатира за президент | StandartNews.com

Конституционният текст, според нас си има тълкование, което позволява на човек, който е бил два мандата президент и след това е престоял на резервната скамейка, да се кандидатира отново.

Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПП АБВ Георги Първанов, след среща с представители на други политически сили, съобщава „Фокус".

Във връзка с обвинението на новия лидер на БСП Корнелия Нинова, че АБВ е била само 3 дни в опозиция и след това се е върнала във властта с начина си на гласуване в подкрепа на законодателни решения на мнозинството, Първанов заяви: „Ние сме алтернатива, за разлика от някои други. Първо – по конкретния случай да поясня".

Не мога да си представя, че ние от АБВ имаме политическо решение да извадим Ивайло Калфин и представителите ни във властта и да гласуваме в парламента против собственото си решение. По парламентарния правилник, освобождаването на досегашния и изборът на новия министър, са в едно и също решение. Това е конкретното. Вече принципно – много моля да не ни гледат кой как натиска бутоните. Това не е признак да добра политическа култура. Защо никой не отбеляза, всъщност отбелязаха от ГЕРБ и от другите недоволни партии, как гласувахме за Изборния кодекс и каква беше позицията ни?", запита лидерът на АБВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай