Партията на Илхам Алиев с делегация при ГЕРБ

Партията на Илхам Алиев с делегация при ГЕРБ | StandartNews.com

Делегация на партията на азербайджанския президент Илхам Алиев - "Нов Азербайджан", бе на посещение в София за срещи със зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. В рамките на визитата генералният секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Асаф Хаджиев, председателят на Земеделската комисия в парламента в Баку Елдар Ибрахимов, които са членове и на политическия съвет на "Нов Азербайджан", се срещнаха и с Предприемачи ГЕРБ. В делегацията от Баку бе още и председателят на Социалната комисия в парламента на Азербайджан Хади Ражабли.

"Срещата ни беше много полезна, защото набелязахме конкретни стъпки за структуриране на съвместни дейности по конкретни секторни политики, както между ГЕРБ и "Нов Азербайджан", така и между България и Азербайджан. Смятам, че е важно в работен план да формираме допълнителни връзки за постигането на още повече видими резултати в отношенията между нашите две страни", каза Цветанов.

И благодари на делегацията от името на премиера Бойко Борисов за дарението, което направи Азербайджан за развитието на хълма Трапезица във Велико Търново. В рамките на разговора делегацията от Баку е оценила високо формирането на правителството на лидера на ГЕРБ Борисов. Азербайджан вече е готов да ни предложи конкретни проекти за засилване на сътрудничеството в сферата на информационните технологии и строителството. От "Нов Азербейджан" са отправили официална покана към ГЕРБ за визита в Баку.

По време на срещата с Предприемачи ГЕРБ са уточнени и подробности около бъдеща бизнес делегация на български производители в Азербайджан, която е планирана за началото на следващата година. Целта на работното посещение ще бъде да се представят продукти, които могат да бъдат предлагани на пазара в Азербайджан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай