Партиите се споразумяха за СИК в Кърджали и Момчилград

Партиите се споразумяха за СИК в Кърджали и Момчилград | StandartNews.com

Кърджали. Политическите сили в Кърджали се споразумяха за разпределението на местата в СИК на територията на общината за вота на 5 октомври. На предстоящите избори ще се гласува в 139 избирателни секции. Разпределението на състава и ръководствата на СИК-овете ще става съгласно решение на РИК, според което броя на членове на всяка СИК в това число председател, заместник-председател и секретар се определя в зависимост от броя избиратели. В секция до 500 избиратели членовете на СИК са 7, а при секции над 501 избиратели членове на СИК са 9. До 1 септември партиите трябва да представят в общината поименните предложения за своите членове в СИК.

На официалния сайт на община Кърджали в секция "Парламентарни избори" вече са публикувани списък с адресите на избирателните секции и местата за обявяване на избирателните списъци.

След продължително обсъждане и дебати в Момчилград политическите партии също постигнаха съгласие за конкретното разпределение на представителите им в съставите на секционните комисии – председатели, зам.-председатели, секретари и членове. В общината са образувани 53 основни избирателни СИК, от тях 11 в общинския център и 42 в останалите населени места. Общият брой на членовете на СИК е 417 души.

В двете срещи в Кърджали и Момчилград участваха представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", Реформаторски блок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай