Парламентът удължава срока за предаване на скрап

Парламентът удължава срока за предаване на скрап | StandartNews.com

София. Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за управление на отпадъците. С тях се удължава до края на 2015 година срокът, в който освен фирми, физическите лица също могат да предават скрап. Общините трябва да изградят площадки за събиране на битови и метални отпадъци.

В проекта за дневен ред са и промените в Закона за защита на конкуренцията, т. нар. поправки за големите търговски вериги. Законът беше приет от Народното събрание на 18 юни 2014 година и върнат за ново обсъждане с Указ на президента от 30 юни. В мотивите си президентът посочи, че няма яснота дали новите разпоредби ще предизвикат покачване на цените на хранителните стоки, което ще засегне крайните потребители.

Вчера парламентът прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет и бюджета на Здравната каса. По-рано Янаки Стоилов обяви, че днес депутати от левицата ще внесат промяна в Закона за гарантиране на влоговете на гражданите, която вече ще бъде финансово обезпечена с актуализацията. Целта е гражданите, които имат гарантирани влогове в банки, поставени под особен надзор, да могат да получат вложенията си още на третия месец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай