Парламентът няма да обсъжда актуализацията на държавния бюджет

Парламентът няма да обсъжда актуализацията на държавния бюджет | StandartNews.com

София. Депутатите няма да обсъждат актуализацията на държавния бюджет.

Депутатът от Коалиция за България Захари Георгиев направи предложението, като заяви: „Беше постигнато съгласие да се гледа точката, свързана с бюджета на НЗОК. Предлагам да отпадне второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.". „За" гласуваха 78 народни представители, „против" – 24, един се въздържа.

По-рано днес промените в държавния бюджет бяха отхвърлени от парламентарната комисия по финанси.

С преходните и заключителните разпоредби председателят на бюджетната каса Йордан Цонев (ДПС) предлага промяна в закона за гарантиране на влоговете в банките, свързана с изплащането на депозитите в КТБ. Тя обаче не се подкрепя от БСП и ГЕРБ.

ГЕРБ осигури кворум за извънредното заседание на Народното събрание.

142-ма народни представители се регистрираха малко след 14:00 за участие в заседанието, сред които отсъстваха единствено представители на Атака. Веднага след като кворумът бе осигурен, депутатите на Бойко Борисов напуснаха залата. Самият лидер на ГЕРБ не е в сградата на парламента.

Веднага след обявяването на наличие на кворум и начало на заседанието председателя на парламента Михаил Миков обяви, че е оттеглена точка трета от дневния ред на днешното заседание, която предвиждаше даване на правомощия на служебното правителство да тегли външни заеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай