Парламентът е приел 23 закона

Парламентът е приел 23 закона | StandartNews.com

София. По време на първата сесия на 42-рото Народно събрание, депутатите са приели 23 закона и 89 решения, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

По време на сесията от 21 май до 2 август 2013 г. в парламента са постъпили общо 66 законопроекта, като на 49 от тях вносители са народни представители.

През сесията са внесени 106 проекторешения, като 97 са предложени от депутати.

Сред приетите законопроекти са промени в Закона за енергетиката, в Закона за насърчаване на заетостта, в Закона за младежта, в Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, в Закона за устройство на територията, в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2013 г., в Закона за политическите партии, в Закона за Държавна агенция „Национална сигурност", в Наказателно-процесуалния кодекс, в Закона за специалните разузнавателни средства, в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор.

Парламентът гласува и допълнения в Наказателния кодекс, в Закона за местните данъци и такси, в Закона за ветеринарномедицинската дейност, в Закона за корпоративното подоходно облагане. Народните представители актуализираха и Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.

През този период парламентът е имал 31 пленарни заседания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай