Паркинг до Болата за лято 2017

Паркинг до Болата за лято 2017 | StandartNews.com

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева сподели пред медиите, че за лято 2017 ще има място за паркиране на автомобили, за да не се уврежда природата в залива Болата. Това тя каза в отговор на питане на "Стандарт", като благодари за съдействието от страна на губернатора на Добрич Детелина Николова и кмета на Каварна Нина Ставрева, които се ангажираха с решаването на казуса.

„Наясно сте с това, че Болата се намира на територията на резерват с най-висока степен на защита на тези природни обекти. За това е необходимо изключително внимателно да се отнасяме и да търсим варианти,при които въздействието върху природата да бъде минимизирано. Кметът на Каварна се ангажира за това да се намери подходящо място в близост до Болата, където да бъдат обособени пространства за паркиране на автомобилите, които причиняват големите проблеми там, за да не се влиза с автомобили, с джипове, да не се замърсява и да не се уврежда природата. Работим във взаимодействие с общината и
с областна управа, за да намерим най-доброто решение", заяви Василева, която бе гост на града по повод празника му.

Пред медиите екоминистърът заяви още, че в началото на октомври се очаква да стартира и водният цикъл на Добрич, който не само ще подобри услугата за жителите, но и ще намали загубите на вода, които са огромни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай