Репресирани от ГЕРБ учредиха свой клуб и в Града на липите

Репресирани от ГЕРБ учредиха свой клуб и в Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Гражданско движение „Справедливост – Репресирани от партия ГЕРБ /РПГ/" учреди свой клуб и в Града на липите в четвъртък вечер. Сред учредителите са бивщият щеф на областната дирекция на МВР о.р. генерал Тончо Михайлов и кметът на Гълъбово Николай Тонев.

По време на управлението на ГЕРБ срещу тях бяха водени шумни процеси, но и двамата бяха оправдани. Лидерът на РПГ Николай Цонев не скри, че идеята за създаването му се е родила именно в Града на липите. „Всеки, за които борбата за справедливост е кауза е добре дошъл при нас", каза бившия военен министър, който бил изненадан от наплива на желащи да се запишат в движението в цялата страна. Въпреки активната си работа в гражданския сектор Цонев обаче си оставал лидер на партия „Нова алтернатива", която нямало да участва в евроизборите.

Кметът на Гълъбово Николай Тонев предложи атрактивна идея в битката с корумпираните магистрати. Според нея имената на поръчковите следователи, прокурори и съдии трябвало да бъдат изписвани на публични места на своебразни позорни стени. Тонев припомни, че съдебният процес срещу него и цялото ръководство на общината, който се провали с гръм и трясък, е продължил няколко години и е струвал 4 млн. лв на държавата.

„Ние сме си решили личните проблеми със съдебната система, искаме да помогнем на тези, които тепърва ще попаднем в менгемето на подкупни властници и ще търсят справедливост", посочи генерал Михайлов, който е и зам.-председател на РПГ. За шеф на старозагорския клуб бе избран адвокатът Николай Василев, доскоро шеф на сектор „Икономическа полиция" в старозагорската областна дирекция на МВР.

Учредителите бяха категорични, че погазването на справедрливостта не е патент само на една партия. Въпреки това като пострадали при управлението на Бойко Борисов символично спукаха на площада пред общината стотици бели балони с надписи „ГЕРБ", „Боко", „Цецо" .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай