Открито писмо до Бойко Борисов

Открито писмо до Бойко Борисов | StandartNews.com

Платена публикация

До : Министър-председателя на Република България
Копие: Министьра на регионалното развитие и благоустройството
Министъра на околната среда и водите
Областния управител на област Бургас

Сommissioner Environment within the European Commission - Mr. Karmenu Vella

Уважаеми г-н Министър-председател,

Броени дни остават до началото на запланираното масово застрояване (унищожаване) на едно от последните девствени кътчета на България, визитната картичка на Южното Черноморие - природо-охранните зони Дюни и Аркутино.
Знайни и незнайни български и офшорни фирми, придобили по сьмнителен начин собственността вьрху десетки декари дюни и горски масиви, с любезното съдействие на местните власти, са на финалната права, преди да превърнат свещеното място за нашите деди в типичен паметник на алчността и корупцията в България в началото на ХХI век.

Обръщаме се към Вас с надежда и призив да използвате целия административен и политически ресурс за спасението на природния резерват, както и с предложение собствениците на имоти в района да бъдат компенсирани чрез заменки, за да може държавата да стане собственик на земята, съхрани и я предаде в този й вид на бъдещите поколения. Във вида, в който това райско кътче предстана пред погледите на докладчика на Европейския съюз за България – г-н Джефри Ван Орден през 2004 г. (говори се, че именно впечатленията от Странджа са наклонили везните към положителната оценка за страната ни) и 11-ия генерален секретар на НАТО Яп Де Хоп Схефер през 2008 г.

С уважение,

Анна Костова

(От името на инициативна група български граждани и от името на руски граждани, все още предпочитащи да почиват и инвестират в България, въпреки налаганите от руските власти ограничения)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай