От АБВ са готови да преговарят с БСП

От АБВ са готови да преговарят с БСП | StandartNews.com

София. Ние нееднократно заявявахме, че имаме готовност да говорим по конкретни политики с БСП, но преди да говорим за партньорство трябва да се променят няколко неща. Това каза водачът на АБВ на евроизборите Ивайло Калфин пред Нова ТВ.

Той поясни, че всичко започва с разговори и нямат нужда от подканяне за разговори.

„Със слизането на Сергей Станишев от председателството на БСП, той остава човекът, който ще решава каква ще е програмата и какви ще са листите и кои ще са депутатите в следващия парламент в Коалиция за България. За мен, за да има отворени врати за диалог, то трябва да затворим страницата на миналото и да кажем къде бяха разликите. АБВ се появи точно заради ръководството, в което активно участваше и Михаил Миков", уточни Ивайло Калфин.

По думите на Ивайло Калфин, на конгреса на БСП, на който Михаил Миков бе избран за нов председател на партията, не са били дадени отговорите на много въпроси. Даже напротив – истинските причини защо има проблем в левицата са скрити.

„Миков има шанс да разчете проблемите в левицата, но ако продължим със същата политика, нищо няма да се промени в социалистическата партия", обясни Калфин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай