Още един депутат напуска ГЕРБ

Бареков обеща европейско разследване за монополите в България

Още един депутат напуска ГЕРБ | StandartNews.com

София. Още един депутат напуска групата на ГЕРБ утре, съобщи Николай Бареков в Челопечене, където бе гост на традиционния събор в софийския квартал. Той коментира и раздаването на козунаци на бедните от ГЕРБ. „Не е страшно, че са раздавали козунаци на бедните българи, защото те умориха хората от глад. По-страшното е че те са давани на социално слаби, което означава, че някой е ровил в масива на общината. Да ровиш в личните данни на бедните българи е цинизъм", посочи лидерът на "България без цензура".

Николай Бареков обеща мащабно европейско разследване на монополите в България. "Като евродепутат ще инициирам в ЕП тотална проверка на ЕРП-тата, „Овъргаз" и „Лукойл", обяви той„Монополът у нас няма цвят. При горивата той е руски, в търговските вериги - европейски, а в медиите е мешана скара. У нас има две телевизии, които канят всякакви представители на мафията и ще отговарят пред ЕП за това", обясни Бареков.

За поискания от Волен Сидеров дебат за Украйна, лидерът на ББЦ каза: "Волен прави тези циркове от немай къде. Той направи всичко за да спре ГЕРБ и трябваше да забие финалния пирон в ковчега на политическия труп на г-н Борисов. Остана без структури и за него е важно да влезе в ЕП. Волен приключи в момента, когато се прегърна с Местан и ДПС", каза Бареков.

На празника в Челопечене Бареков и зам.-председателят Росен Петров по великденска традиция се бориха с яйца. Червеното на лидера беше победено от синьото яйце с логото на партията, носено от Петров. Петров коментира, че това е символ за победата на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден над червените.

"В Челопечене е най-голямата ни структура в околните на София, затова дойдохме да почерпим хората", обясни Бареков. "Има позитивно отношение към нас, каквото няма към другите партии, защото ние оценихме качествата на българския народ – той е образован и млад като възраст, затова заслужава добро управление, ориентирано към икономиката, образованието и здравеопазването. Ние обиколихме страната няколко пъти, от сега нататък ще се събираме да си говорим с хората. Не изключвам до 25-ти май, когато са европейските избори, сериозен ръст в доверието към нас, както и не изключвам да победим старите партии", каза Бареков.

Той се разходи по сергиите в Челопечене, за да разговаря с продавачите. Те му пожелаха успех на вота. "Млад сте и сте борбен", похвали го една от търговките, а съпругът й допълни, че трябва да има повече млади хора като него в управлението. Друга жена пък му подари детска прашка и му пожела късмет и успех. Той коментира, че симпатизантите, с които се е срещнал искат промяна в страната и млад човек, който да промени политиците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай