Официално: Михаил Миков е новият председател на БСП

Официално: Михаил Миков е новият председател на БСП  | StandartNews.com

София. Михаил Миков е новият председател на Българската социалистическа партия. Приемникът на Сергей Станишев бе избран 377 гласа. Втори остана Драгомир Стойнев с 333 гласа.

Новият лидер на Столетницата спечели поста след балотаж. На първия тур гласуваха 744 делегата от общо 846. На балотажа са гласували 726 делегати.

След като името на спечелилия бе обявено залата избухна в бурни аплодисменти. Чуха се обаче и викове "оставка".

"Искам да благодаря на всички симпатизанти, които в тежките 25 години бяха заедно с БСП. Искам да благодаря на вас като членове на върховния орган на власт в партията - Конгреса, затова че отговорно изпълнихте вашия дълг. Искам да благодаря и на кандидатите, които участваха честно и се бориха за партията. Защото това е състезание за партията, а не на кандидатите. Ще бъде трудно, но заедно с вас, с тези, които ме подкрепиха и тези, които подкрепиха другите, ще стигнем до резултат достоен за 120-годишната партия. България има право на друго бъдеще", каза той. "Заедно напред!", заключи Миков, докато делегатите крещяха "БСП!"

Бившият вече лидер на левицата Сергей Станишев изпълни обещанието си и подари на приемника си красив джобен часовник със заръка да помни завета на Левски - "Времето е в нас и ние сме във времето". "Ще кътам часовника за следващия председател".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай