13:40 ч.

12.01.18

2 мин.

0

5

0

ОФАНЗИВА ЗА ШЕНГЕН: Борисов ще води Рюте на границата с Турция /ОБНОВЕНА/

от Красимира Темелкова |

ОФАНЗИВА ЗА ШЕНГЕН: Борисов ще води Рюте на границата с Турция /ОБНОВЕНА/

Ако има нещо, за което България ще настоява и ще държи твърдо, това е темата кохезионни фондове. С този акцент започна участието си в съвместната пресконференция с Жан-Клод Юнкер премиерът Бойко Борисов.


"Това сме го поели като ангажимент, а и сме убедени, че за Балканите и новоприетите членки, те са жизнено важни, обясни премиеръти продължи по другите теми: - Темата Балкани е и много ясна. Най-безрисковата перспектива за ЕС е да се изгради инфраструктурата на Балканите, ако я има тази свързаност, това ще даде възможност за по-голяма конкурентоспособност, инвестиции, туризъм, сближаване на културите, опознаване на хората в ЕС. И Турция, и Русия са големи съседи. Трябва да се опитаме да нормализираме отношенията, но това е тема на съвета и ще сме солидарни с решенията, които се вземат там. Благодаря на Шефчович и Юнкер, защото именно това, което са разработили за Европейския газов хъб Балкан, той дава възможност България да не бъде наказана и изолирана, и да се възстанови правдата и България да бъде център не само на газовото разпределение, но и за доставките на различен вид газ", подчерта Борисов.


По въпроса за Шенген Борисов обясни, че на 6 и 7 февруари ще ни гостува Марк Рюте - премиерът на Холандия, която заедно с Германия се противопоставят на влизането ни в Шенген, и двамата заедно ще посетят границата с Турция. Там Борисов ще убеди Рюте, че сме надеждна външна граница на Европейския съюз.


„Клишето „Българи и Румъния Шенген" се надявам да изчезне скоро, защото не го заслужаваме, както и за еврозоната, обясни Бойко. - Всички мои правителства досега са спазвали стриктно критериите. Били сме в тройката на Европа. Всичко, което е трябвало да си напишем като домашно, сме го направили. България е във валутен борд с огромен фискален резерв. Както Жан-Клод Юнкер каза- готови сме за чакалнята на еврозоната и се надяваме скоро да стане факт", поясни премиерът.


Борисов коментира и подписания меморандум за еврофинансирането на "Биовет": За току-що подписаните договори искаме да благодарим на Юнкер, защото над 350 милиона евро влизат у нас по тази програма на Европейската инвестиционна банка за намаляването на лихвите", обясни той.


 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:34 · 13.01.2018
Sled kato opravi6 ogradata molja sa milioni jon4eva pokasa velikata igrada na boiko
Потребител · 14:36 · 12.01.2018
Проблемът не е в границата, а в КОРУПЦИЯТА на всички нива и власти. Навързани сте като свински черва, крадете като за световно и си мислите, че някой ще ви повярва.
Потребител · 17:43 · 12.01.2018
@Потребител Проблема е в хората които са наети да работят и охраняват границата и управляват държавата е проблема. Корумпирани,крадливи, лъжливи,правещи схеми за крадене на държавни пари, и искащи си подкупи за да си свършат работата, или да повлият на някой до си свърши работата срещу заплащане.или да даде проект за милиони на роднини и близки с фирми,които работят некачествено и крадътт пари и материали. В Корумпираните хора е проблема,наети са хора на ключови позиции с криминални наклоност на ценностната им състема, не е техниката и колко добра е...
.,., · 13:50 · 12.01.2018
.,.,.,
ПОТРЕБИТЕЛ · 18:15 · 12.01.2018
@.,., ВСИЧКИ МОИ ПРАВИТЕЛСТВА!!!!!!!!! КАКВИ СА ТЕЗИ ЧАСТНОСОБСТВЕНИЧЕСКИ ИЗКАЗВАНИЯ. УЖАС!!!!! СТИГА ЗЛЕПОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ С МУТРЕНСКИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ БРЕ. БАЙ ГАНЮ СИ БЕШЕ И ТАКЪВ ЩЕ ОСТАНЕШ!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент