Одобриха на първо четене Закона за авторското право

Одобриха на първо четене Закона за авторското право | StandartNews.com

София. Народните представители приеха на първо четене промените в Закона за авторското право и сродните му права, съобщи „Фокус". Депутатите приеха промените с пълно единодушие.

По време на дебатите Мариана Бояджиева от БСП - Лява България посочи че е изключително важно да се приеме този закон в най-кратки срокове, защото в него са заложени много предложения, които засягат европейското законодателство, към което България трябва да се синхронизира.

„Срокът за изпълнение на заложена директива на ЕС е 10 април 2016 година, а същността на тази промяна в Закона за авторското право и сродните му права засяга много от точките в директивата на ЕС. За да избегнем една наказателна санкция, предлагам да се създаде една работна група, за да можем да синхронизираме до края на годината своето законодателство с това на Европейския съюз", обясни Бояджиева.

Полина Карастоянова от ПФ предложи процедурата за внасяне на промени между първо и второ четене да бъде редуцирана от 7 дни на 3 дни. Народните представители приеха предложението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай