13:04 ч.

30.09.16

2 мин.

0

3

0

Обвинения за далавери с детски закуски, Танева опроверга

от Мария Филева |

Обвинения за далавери с детски закуски, Танева опроверга

БСП обвини ГЕРБ, че върти далавери от закуските на децата в училище. От парламентарната трибуна соцлидерът Корнелия Нинова извади фактури и документи за завишена в пъти цена на детската закуска по програмата „Училищен плод и мляко". „Това не са компромати, а факти",посочи тя.


По думите й, в училище 1 кг ябълки излиза 4.92, докато на борсата в с. Първенец излизали между левче и два. Същото е с кивито – 7.01 в училище срещу 60 стотинки до 2 лева на борсата. Финансирането на програмата е с европейски средства и минава през Държавен фонд „Земеделие". Нинова дори препоръча на ГЕРБ да си сменят логото за изборите с „Крадем от гражданите и работим за себе си".


Танева: Фактурите, извадени от БСП, са манипулация


Земеделският министър Десислава Танева коментира темата само час по-късно.  "Всяка фактура, извадена и показана, е извън контекста наобщите правила на прилагане на програмата и на практика представяла манипулация в сегашната предизборна кампания. Такива са цените от началото на прилагане на мерките. И фактурите в мандата на Орешарски бяха абсолютно същите", обяви тя в отговор на обвиненията. 


"Единствените промени в сегашния ни мандат бяха условията тези продукти да бъдат по БДС и от български млекопроизводители. Целта е да се формира традиционен български вкус и да бъдат подпомогнати производителите", обясни министърът.


"Пределните цени от началото на прилагане на програмата "Училищен плод и мляко" е пределни цени от 0.68 лв. на порция на плодове и зеленчуци, и 0.53 – на порция мляко. "Тези пределни цени в действителност дават възможност според различните видове пловоде и зеленчуци да се екстраполира в килограмите по различна цена", посочи Танева.


Тя съобщи още, че работна група в ДФЗ подготвя по-различно определяне на пределните цени. "Ще има пределна цена на доставка, транспорт и логистика, за да се подобри контролът", каза земеделският министър. Танева бе категорична, че със сигурност новите цени, поне на плодовете и зеленчуците, ще са по-ниски.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:38 · 02.10.2016
ИМА ЛИ ДОСЕГА НЯКОЙ КОЙТО ДА СИ Е ПРИЗНАЛ
рес еоод · 14:25 · 01.10.2016
то винаги си е било далавера ,иначе няма да е капитализъм
Потребител · 16:28 · 30.09.2016
Отново, за кой ли път тази министърка се оправда. Докога ли ще я търпят? Всичко при нея е гнило!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент