Общ фронт с Гърция и Турция за бежанците

Общ фронт с Гърция и Турция за бежанците | StandartNews.com

Общ фронт срещу набезите на бежанци и срещу тероризма ще бъде създаден скоро на Капитан Андреево. "Подписваме тристранно споразумение в един от може би най-наложителните за това моменти от историческото развитие на Европа", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след подписването на междуправителствено споразумение за полицейско и митническо сътрудничество между България, Турция и Гърция.

"С тристранния контактен център полицейските и митнически органи на България, Гърция и Турция ще обменят в реално време информация, за да реагират адекватно при незаконна емиграция и контрабанда, каза вътрешният министър на Турция Себахатин Йозтюрк. По думите му Турция вече е приютила близо 2 млн. бежанци.

"Държавата изхарчи 5,5, млрд. долара, много малка част от тях - около 300 млн. долара, са участие на западни и други страни", посочи той. По думите му не е лесно да се реши един такъв проблем. Той допълни, че тристранният контактен център ще спомогне за това. От гръцка страна документът беше парафиран от министъра по въпросите на сигурността, противодействието на престъпността, обществения ред и защитата на гражданите Йоанис Панусис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай