Образуваха дело по скандала със Сидеров

Образуваха дело по скандала със Сидеров | StandartNews.com

София. Досъдебно производство за хулиганство и лека телесна повреда срещу неизвестни извършители е образувано по скандала с Волен Сидеров и депутати от "Атака" на летището във Варна. Това обявиха от прокуратурата.

Лидерът на "Атака и други депутати от партията са участвали в словесния, преминал във физически, конфликт на летище Варна от миналата вечер, съобщиха още на специалния брифинг по повод спречкването.

Сидеров е имал спречкване в самолета с 28-годишна жена, която не е културно аташе на Франция в България, каквато информация се появи в медиите. Тя работи в Алианс Франсез, научи "Стандарт.

Димитър Бахнев и Костадин Колев, са пострадали при скандала. Вторият е служител на МВР и се е опитал да предотврати сблъсъка. И двамата са с кръвонасядания след удари в главата.

Предстои снемане на депутатски имунитети. От държавното производство не посочиха конкретни имена.

Разпитани са 22 свидетели по случая, сред тях обаче няма народни представители. Иззети са и видеозаписите от камерите в района на спречкването.

Две съдебни експертизи са назначение по случая, обявиха още от прокуратурата.

Не е тежко пострадал полицаят при скандала с Волен Сидеров, каза министър Цветлин Йовчев за инцидента на летище Варна пред БНР. Извършени са всички необходими действия по случая. Съвсем скоро ще се разкрие обективната истина по случая, каза още той. Министърът не пожела да коментира дали е имало агресия от страна на депутата срещу френски депутат, както твърдят български медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай