НС се включи в дарителска кампания в навечерието на Коледа

НС се включи в дарителска кампания в навечерието на Коледа | StandartNews.com

София. В навечерието на Коледа Народното събрание се включи в дарителската кампания за набиране на средства за купуване на музикални инструменти на изявени деца от проекта „Успелите деца на България" на фондация „Димитър Бербатов". Народни представители от всички парламентарни групи закупиха картини от благотворителна изложба в парламента. След откриването на експозицията бяха събрани 5 230 лева в подкрепа на инициативата, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Няма по-хубаво нещо от това подобна инициатива да гостува в Народното събрание в навечерието на Коледа, каза при откриването на изложбата председателят на Народното събрание Цецка Цачева. И поздрави депутатите за това, че са се включили в каузата.

Набраните средства от благотворителната изложба ще бъдат използвани за купуване на три музикални инструмента на изявени деца, каза изпълнителният директор на фондация "Димитър Бербатов" Димитрина Ходжева. "За нас това събитие ще бъде успешно не просто, ако се продадат картините, а ако депутатите разпознаят тези изявени деца като значими за всички нас, защото това е потенциалът на нацията", добави тя.

На събитието бе пуснато видеопослание от Димитър Берабтов. „Това скромно събитие означава повече средства във фонда за деца, които развиват своите дарби в изкуствата, науката и спорта. Не защото идва Коледа, а защото да правиш добро е привилегия по всяко време", посочи футболистът.

В изложбата в парламента са представени картини, дарени от български художници, участвали в проекта "Картина от мнозина", както и 13 детски рисунки на младите таланти от проекта "Голямото рисуване на малките художници" на артцентър "Орхидея". Събраните средства ще бъдат преведени по откритата дарителска сметка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай