НС няма да гласува законопроекта на Кунева, РБ заседава извънредно

НС няма да гласува законопроекта на Кунева, РБ заседава извънредно | StandartNews.com

Председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че Народното събрание няма да гласува законопроекта на Меглена Кунева, а заседанието продължа с разискване по демографската политика. Малко по-късно пък стана ясно, че от парламентарната група на Реформаторския блок провеждат извънредно заседание заради случилото се.

След проведен извънреден председателски съвет председателят на парламента съобщи, че до гласуване и дебатиране няма да се стигне, защото са в процедура на парламентарен контрол. Единствено от РБ на заседанието са били на мнение, че разглеждането трябва да продължи.

"В момента, в който поех ръководството, не бях информирана, че парламентарния контрол е започнал с връчването на писмените отговори по въпросите на народните представители. Поради противоречията и оспорването на допуснатото от мен гласуване, поисках прекъсване, събрахме се на извънреден председателски съвет", обясни тя, цитирана от "Фокус", и подчерта, че, мнението на представителите на 7 от 8-те парламентарните групи, с изключение на РБ е, че е недопустимо да се продължи със законодателна дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай