Нов протест пред Министерство на земеделието

Нов протест пред Министерство на земеделието | StandartNews.com

В петък няма да блокираме пътя към Гърция, а ще блокираме пътя на стария или новия министър към Министерството на земеделието. Това каза пред БНР заместник-председателят на Кофедерацията на тютюнопроизводителите Жико Желев.

"В сектор "Земеделие", не говорим само за тютюнопроизводство, проблемите са от доста време. Решихме да се организираме в един общ съюз и, когато имаме проблеми, да си ги решаваме, съвместно с независимо кое правителство ще бъде на власт, кой ще е министър-председател и кой ще е министър на земеделието, заяви той.

При нас се получиха така нещата, че от 2013 г. започна деление на малки, на големи, на черни, на бели, на две Българии, което ние няма да го допуснем тази година. Даже спечелиме две дела във ВАС, тази година г-н Бузуков не го призна това нещо и пак разпределиха парите на "ваши" и на "наши" Ще ви дам един пример как се получи при нас. До 2 тона се получават 2,48-2,55 лв. Ако имате 2 тона и 100 грама, получават по 1,65 лв. Разликата е 90 стотинки. Този, който е предал 3-4 тона със своето семейство, защо трябва да бъде лишен от пари."

Министър Бозуков е експерт по тютюна и е бил главен секретар на Кофедерацията на тютюнопроизводителите изтъкна Желев, който си спомни, че преди да стане министър, той е подкрепял позицията на колегите си.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов заяви, че животновъдите ще се присъединят към протеста, ако до петък не им бъдат изплатени дължимите средстваи не бъде отменена заповедта, която блокира мерките померките "Агроекология" и "Биологично земеделие". Той коментира отказа на министъра да слезе преди седмица при протестиращите с мотива че не се занимава с предизборна кампания: "Всеки има право да гласува, но нашите протести бяха точно и ясно обосновани по два проблема, две точки, които сме ги внесли още на 8 март. Оказа се, че не само ние, животновъдите, имаме проблем, а и другите колеги. И вторият протест беше обединен. Така, че г-н Бозуков защо дава такива изявления?!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай